Лого татаж авах Санал хүсэлт Тусламж И-мэйл шалгах Цаг товлох үйлчилгээ
ЭМЯ    ОРОН НУТГИЙН ЭРҮҮЛ МЭНДИЙН БАЙГУУЛЛАГУУДАД ТУЛГАМДАЖ БУЙ АСУУДЛЫГ ГАЗАР ДЭЭР НЬ ШУУРХАЙ ШИЙДВЭРЛЭЖ, ИРГЭНД ХҮРЭХ ТУСЛАМЖ ҮЙЛЧИЛГЭЭГ ОЙРТУУЛНА    ЭМЯ   СУРГУУЛИЙН ЭРҮҮЛ МЭНД, АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫН ТУХАЙ ХУУЛЬ, ЭРХ ЗҮЙН ОРЧИНГ БҮРДҮҮЛНЭ   ЭМЯ   УГТЭ: ФРАНЦЫН ЗОЧИН ПРОФЕССОРЫН БАГТАЙ ХАМТРАН ХҮҮХДИЙН ЗҮРХНИЙ ХҮНД ТОХИОЛДЛУУДАД ЭМЧИЛГЭЭ ХИЙЖ БАЙНА      ЭМЯ   УЛААНБУРХАН ӨВЧНИЙ НӨХЦӨЛ БАЙДАЛ, АВЧ ХЭРЭГЖҮҮЛЖ БУЙ АРГА ХЭМЖЭЭНИЙ ТАЛААР МЭДЭЭЛЭЛ ӨГӨХ ЦАХИМ СУРГАЛТ БОЛЛОО   ЭМЯ   МОНГОЛ УЛСАД ЭМЧЛЭХ БОЛОМЖГҮЙ ӨВЧНИЙ ЭМЧИЛГЭЭГ ҮЕ ШАТТАЙ НЭВТРҮҮЛЖ, НУТАГШУУЛНА  ЭМЯ  УОК ХУРАЛДАЖ, УЛААНБУРХАН ӨВЧНИЙ АСУУДЛЫГ ХЭЛЭЛЦЛЭЭ   ЭМЯ
Шуурхай мэдээ

A- A A+

“ДАВСГҮЙ ХООЛ- ЭРҮҮЛ ХООЛ” СЭДЭВТ СУРГАЛТ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА


Улсын гуравдугаар төв эмнэлэг, Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төвтэй хамтран “Давсыг хоолны цэснаас хасъя” уриан дор давсны хэрэглээг бууруулах чиглэлээр иргэд, үйлчлүүлэгч, эмч, эмнэлгийн ажилчдад зориулсан сургалтуудыг үе шаттайгаар зохион байгуулж байгаа билээ.

Энэхүү үйл ажиллагааныхаа хүрээнд 2019 оны 04 дүгээр сарын 01-ний өдөр УГТЭ, ЭМЯ, ДЭМБ, НЭМҮТөв зэрэг байгууллагуудтай хамтран УГТЭ, УНТЭ, дүүргийн нэгдсэн эмнэлгүүд зэрэг 9 байгууллагын нийт 35 мэргэжлийн тогооч нарт “Хоол хүнсний давсны агууламжийг бууруулах хэрэгцээ”, “Давсгүй хоолны цэс зохиох” сэдвүүдээр онол, дадлага хослуулсан сургалтыг зохион байгуулсан бөгөөд дадлага хичээлийн бэлтгэл ажлыг тус эмнэлгийн Эмчилгээний хоол үйлдвэрлэлийн алба хариуцан оролцлоо.

Тус сургалтыг УГТЭ-ийн эмч, мэргэжилтнүүд чиглүүлэн ажиллаж, дадлага сургалтыг НЭМҮТ-ийн эрдэм шинжилгээний ахлах ажилтан Б.Энхтунгалаг, “Гүн Шим” сургалт үйлдвэрлэлийн төвийн захирал доктор Б. Эрдэнэхүү  нар удирдан явууллаа.

Холбоотой мэдээ, мэдээлэл